Vil du gerne vide mere om træpiller, så bør du først og fremmest være opmærksom på, at det er et stort marked. Der findes nemlig mange forskellige træpiller i alle mulige kvaliteter. Derfor kan det godt virke en smule uoverskueligt, hvis du skal købe træpiller. I denne artikel kan du få mere at vide om, hvad træpiller er, hvad de bruges til m.m. 

Hvad er træpiller?

Hvis du aldrig har haft noget at gøre med træpiller, er det nok rart at vide, hvad det helt præcist er. Træpiller bliver fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Egentligt kan alle former for træsorter bruges til træpiller, men for det meste anvendes gran, fyr og bøg.

Det kan være en fordel at købe træpiller, der er lavet af træ fra bæredygtige skove. På den måde er du med til at passe på miljøet. 

Hvad bruges træpiller til?

Træpiller er et miljøvenligt alternativ til olie og andre brændstoffer. De bruges i et pillefyr eller i en pillebrændeovn, så de på denne måde kan opvarme boliger og vand. De er særdeles gode til dette i private hjem, men bruges også til andre formål i industrien. 

Er det nødvendigt at bruge træpiller i en god kvalitet?

Det er meget vigtigt, at de træpiller, du køber, er i en god kvalitet. Derved får du mest muligt ud af dem både økonomisk og varmemæssigt. Når træpillerne er i en god kvalitet, så får du heller ikke problemer med dit pillefyr eller din pillebrændeovn på samme måde, som hvis du fyrer med træpiller i en dårlig kvalitet.