Er dit gamle køkken ved at være slidt? Jamen så er det måske på tide at stikke hovedet forbi et køkkenfrima i Kolding.

 

De rigtige forhold

Vi bruger mange timer i vores køkken hver dag. Desværre er vi ofte i vores køkken, når vi er i vores aller værste stand, nemlig, når vi er sultne. Følelsen af at være hangry – blandingen af hungry og angry – er nok en mange kender alt for godt. Her må tingene ikke være for besværlige.

 

Måske er det ikke engang os selv, der skriger på mad, men vores børn. Her skal det gå stærkt.

 

Derfor skal dit køkken også være det sted i hjemmet, hvor du føler dig mest rolig, så du ikke bryder sammen i et kaos af sultne børn og gamle køkkenskuffer der sidder fast.

 

Dyrk naturen

Køkkenet er det rum i hjemmet, hvor naturen kan blive trukket bedst ind. Det er rummet for alle fire elementer. Vand, ild, jord og luft. Det hele blæser omkring os, når vi laver mad. Derfor er det også en skam at plastre sit køkken til med plastik og stål.

 

Det er rummet, hvor blottet træ kommer til sin ret i både skabslåger og bordplader. Intet er mere beroligende, end at se årerne på træet løbe som floder hen langs bordet. Bliver det for meget træ for dig, kan det nemt udskiftes med sten.

 

Omdan din daglige madlavning til et udendørs køkken, hvor du renser fisk direkte på det norske fjeld, med en granitplade. Så bliver hver dag som et afsnit Alene i Vildmarken under ordnede forhold.

 

Et køkken er ikke bare til at lave mad i, et køkken er også til at drømme i, og til at rejse i. Gennem din madlavning kan du komme fra Inden til Sydamerika på få minutter.