Spar på varmeregningen med facadeisolering

23. januar 2023Tips

– Annonce

Bor du i et hus af ældre dato, og overvejer du hvordan du blandt andet kan spare lidt penge på din varmeregning? Udvendig facadeisolering med puds er generelt en rigtig god ide, især på gamle huse, samt de steder hvor det ikke kan lade sig gøre at foretage en hulmursisolering. 

Har du problemer med fugt? 

Hvis du flere gange har oplevet, at der er opstået fugtskader i murene omkring huset, kan disse ofte løses ved at foretage en facadeisolering. Det samme gælder mulige kuldebroer, som gerne skulle forsvinde, hvis du vælger at lave en facadeisolering. 

Vælger du at lave en facadeisolering udenpå huset, tager isoleringen ikke plads i husets indvendige rum. Det vil sige at huset boligareal forbliver som det er, og du derfor ikke behøver at bekymre dig om, om huset radiatorer, varmerør osv. skal flyttes.

Skal jeg søge tilladelse hos kommunen?

Om du skal have dit facaderenovering projekt gennem kommunen, afhænger af hvor tykt et lag huset skal isoleres med. Der kan også være enkelte regler i lokalplanen, hvilket giver god anledning at forhøre dig hos kommunens tekniske forvaltning. Er planen at efterisolere med en tykkelse, der er over 25 cm, vil dette blive betragtet som en udvidelse, og derfor er det vigtigt at søge om en byggetilladelse, inden projektet sættes i gang. 

Hos den danske virksomhed Sylan, har de stor erfaring i udførelse af facadeisolering med puds. Kontakt dem allerede i dag, hvis du går rundt med tanken om at isolere dit hus, og på den måde forhåbentlig kunne spare en masse penge på din varmeregning.