Et godt arbejdsmiljø er et vigtigt skridt mod glade medarbejdere. Glade medarbejdere er et vigtigt skridt mod mere vækst. Folk arbejder simpelthen bare lidt bedre, når de er tilfredse.

 

Hvad ligger der så i et godt arbejdsmiljø? Vejen dertil er snoet og kommer ikke bare automatisk over natten. Første skridt på rejsen er at sende en udvalgt medarbejder på kursus som jeres arbejdsmiljørepræsentant. Her vil medarbejderen opnå kompetencer til at sikre et godt arbejdsmiljø.

 

Indeklima

Mange af os bruger hele vores arbejdsdag på et kontor foran computeren. Hjernen skriger på ilt, hvis lokalet ikke er indrettet ordentligt, og man fristes næsten til at begynde på at ryge, bare så man kan slippe ud af lokalet med jævne mellemrum.

 

Et sundt indeklima er faktisk også lovpligtigt. Arbejdstilsynet kan, hvis de ønsker, troppe op på kontoret og måle CO2-koncentrationen i lokalerne. Det giver en påtale, hvis koncentrationen er for høj.

 

Man kan mindske CO2 -koncentrationen ved blandt andet at sørge for en tilstrækkelig ventilation i lokalet. Det gøres bedst med en mekanisk ventilation, men kan til dels hjælpes på vej ved jævnlig udluftning.

 

Sollys

Lyset har også meget at sige. Der findes vel ikke noget værre end at sidde foran computeren, mens sommersolen brager ind ad vinduer, så man bliver nødt til at løsne slipset bare for at kunne trække vejret.

 

Som arbejdsgiver giver du dine medarbejdere de bedste forudsætninger ved at installere markiser på facaden af arbejdspladsen. Automatiske markiser fra Alux forhindrer jer i at glemme at rulle dem ud. Så snart solen er for skarp, klarer de selv arbejdet.

 

Udendørs arbejde

Alternativt kan du undersøge muligheden for, at dine medarbejdere kan klare noget af arbejdet hjemmefra eller på virksomhedens mere åbne arealer. Det kan være en idé at gentænke, den måde vi indretter vores arbejdsliv på.