Hvis du hele sommeren har gået, og passet og plejet om din smukke, blomstrende have, kan det være noget så sørgeligt at se det hele smuldre i takt med, at vinteren sporer sig ind på havens område.

Heldigvis er der ting, du selv kan gøre, for at holde gnisten og glæden ved din have i live i selv de koldeste vintermåneder.

Plant vinterblomster

Ja, der er faktisk planter og buske, der først blomstrer om vinteren. Selvom haven ikke bliver brugt særlig meget om vinteren, er det ganske dejligt at kunne nyde, hvordan årstiden tillader nye blomster at spire – selv om vinteren.

Et par blomster du kan plante og nyde gennem vinteren, er blandt andet hasselbror, troldnød, kejserbusk, vinter-snebolle, vinterjasmin og oktober-kirsebær. Det blot lidt af mange.

Plant i frostsikre krukker

Hvis du ønsker at plante nogle fine vinterplanter i krukker, er det vigtigt, at du planter i frostsikre krukker, som kan tåle det kolde vejr.

Du kan plante massevis af skønne vinterblomster i krukker, for eksempel lyserød og lilla hedelyng, kinesisk sølvgræs, julerose og skimmia. De blomstrende planter vil alle gøre underværker for din oplevelse af haven om vinteren, og de vil pynte rigtig flot i en frostsikker krukke.

Plant en ny hæk eller forny haven med træer og buske

I Danmark har vi heldigvis nogle ret milde vintre, og derfor er der god mulighed for at pante en ny hæk eller nye træer og buske om vinteren. Du kan sagtens gå og hygge om din have og plante, så længe jorden ikke er frossen og ikke alt for våd.

Hold dig derfor ikke tilbage med at trække i de varme overtræksbukser, handsker og gribe og spaden. Naturen kan så meget og har masser at byde på – og det er også om vinteren.