Store kvinder har ofte problemer med at finde tøj, der sidder pænt på dem. Tykaktivister kalder det for en samfundsomsluttende tykfobi.

 

Og selv om det er rigtigt, at ikke alle tøjbutikker har tøj i store størrelser, er der stadig måder at få tøj på. Du skal bare lede de rigtige steder.

 

Specialbutikker

Vi lever virkelig i en nichealder, og det kan ses på butikkerne i gademiljøet. Her er specialbutikker til alle segmenter. Butikker der sælger tøj til fårehyrder, butikker der sliber dine knive, og butikker der kun sælger gule m&m’s.

 

Derfor kan du selvfølgelig også finde en tøjbutik, hvor du udelukkende kan finde kvindetøj fra XL til 6XL. Der er faktisk en hel del af dem. De her butikker sætter en ære i skrædderhåndværket, og har som deres erklærede mission at påklæde store kvinder på en moderigtig måde.

 

Nogle kvinder ser det som et knæfald, at de ikke kan få tøj, der hvor deres veninder handler, men prøv at vende det om. Dine veninder kan ikke få det samme tøj som dig.

 

Køb kjoler online

Selvom dit yndlingsmærke ikke har en kjole i din størrelse hængende på stativet i butikken, er der måske andre måder at erhverve sig den på. Mange af de store mærker har nemlig et meget større sortiment online, end i deres butikker. Det gælder også en bredere palet af størrelser.

 

Om det er et udtryk for tykfobi eller begrænset showroom kan man gisne længe om, det er i hvert fald en løsning.

 

Køb brugt

Du kan også altid købe brugt tøj online. Her er flere hjemmesider, hvor folk sælger deres tøj i alle størrelser. Måske kan du være så heldig, at en kvinde har hevet en masse fedt tøj med hjem fra udlandet, som du kan trække i.