Paul Smith er et tøjmærke, alle med interesse for mode kender. Mærket der startede i 1970’ernes London, står stadig solidt plantet i toppen af verdensmoden. Du kender måske bedst Paul Smith for mærkets ikoniske, multifarvede striber, men tøjet er også meget mere end det.

 

Manden Paul Smith er nemlig en tøjnørd, der siden sin ungdom har haft kvalitetstøj mellem sine hænder, blandet med et indre legebarn, der altid søger at overraske sine kunder med skjulte detaljer, eller mærkelige motiver.

 

Tøjet henvender sig derfor til kunden, der nægter at gå ned på kvalitet, men stadig ønsker sig et ungt og legesygt udtryk. Et udtryk, hvor det i det subtile gerne må være lidt skørt og useriøst.

 

Jeg har udvalgt tre stykker tøj, der er meget sigende for designeren Paul Smith.

 

Cardigan

En cardigan har længe været set på som et stykke tøj til morfar. De gode nyheder er, at den er kommet tilbage. For det er jo et godt stykke tøj. Perfekt til lige at kaste over sig en sommeraften, når solen går ned, men der stadig er mere hvidvin, der lænker til udebordet.

 

Klassisk for Paul Smith har han valgt at gå til nybrandingen af cardiganen med humor. På den tilsyneladende meget almindelige, navy-farvede cardigan, får du altså et multifarvet æsel broderet på.

 

Sneakers

Hvide sneakers fra Paul Smith er selvfølgelig ikke bare hvide. På hælen af den hvide lædersko får du plads til de ikoniske striber, der stadig er lige så fede i dag, som de var i 70’erne.

 

Blomsterskjorte

Alle der mener, at blomsterskjorter hører sig til midaldrende mænd på Hawaii, skal kigge mod Paul Smiths. En blomsterskjorte er nemlig en skjorte til manden, der ikke ønsker at sælge sig selv som overmaskulin, men i stedet søger inspiration i verdens egen skønhed: naturen.