Når vi flytter hjemmefra første gang, finder vi typisk os selv i en spartansk indrettet lejlighed. Pengene har været få, så der har kun været råd til det allermest nødvendige. Der har simpelthen ikke været råd til hygge. Indretningen ligner noget fra et Ikea katalog.

 

Der er med andre ord ikke meget hygge i den lille lejlighed. Men på et tidspunkt holder den studentikose indretning ikke længere, og vi begynder at savne noget mere. Vi begynder at savne et hjem.

 

Så hvordan omdanner man nemmest sin bolig til sit hjem? Her er par gode råd til at gøre det hele lidt mere hyggeligt:

 

Levende ting

Der skal liv ind hjemmet. Liv er ansvar, og liv er kærlighed der dyrkes gensidigt. Mange mennesker vælger også at få en hund, når de kommer op i alderen, eller en lille fisk der kan give det ekstra.

 

Men mindre sprællende liv kan også gøre tricket. Der kan nemlig være en kæmpe værdi i at fylde sit hjem med en masse planter. Det kan mærkes i luften, at de står rundt omkring og ånder, og de mange farver er et godt samspil til de mange hvidlakerede møbler, der gør grundlaget for boligen.

 

Ved man med sig selv, at man ikke kan passe på planterne, kan kunstige planter også få dig langt hen ad vejen.

 

Kunst

Kunst afspejler, hvem vi er som mennesker. Hvad tænker vi, og hvad rør os dyt inde i hjertekulen. Det kan kunsten besvare. Derfor er to kunstsamleres samling heller aldrig ens.

 

Få hængt billedkunst op på væggene, eller fyld vindueskammen med skulpturer for at give dit hjem et præg om, hvem der bor der.

 

Det vil med garanti også give dig mere glæde end de klichéfyldte lærredstryk fra Ikea, som alle har hængende derhjemme.