Brugskunst er en ældgammel tradition der desværre er ved at være en ting fra fortiden. Men et sted i hjemmet møder kunsten og møbeldesigneren hinanden: i lampen.

 

Lampen kan nemlig være noget af det mest æstetiske, vi har i vores hjem. Med flotte lamper, kan man sagtens helt undvære at købe sig fattig i billedkunst og skulpturer. Lampen klarer nemt den kunstneriske del.

 

Historien

Det var revyforfatteren Poul Henningsen der første gang satte den moderne lamp i fokus som noget smukt og fantastisk. Før ham var lamper noget, der kun havde til formål at lyse op. Medmindre man havde et helt slot og havde plads til en lysekrone.

 

Poul Henningsen anerkendte også videnskaben, der går i at lave en perfekt lampe, og satte sig til at udvikle på, hvordan man laver en lampe, der ikke skyder lyset direkte ind i øjnene på folk. Det lykkedes, og den viden blev overført til mange andre lampedesignere.

 

Nutiden

Siden Poul Henningsen er mange danske virksomheder blomstret op med lamper i fantastisk design. Nogle med mere succes end andre. Så gode lamper er der altså ikke mangel på i Danmark, og vil man gerne selv satse på lampe, der gør dagligdagen nemmere, skal man overveje sig en Gubi lampe.

 

Gubi lamper kan fylde hele hjemmet, da de laver alt fra standerlamper, til pendler til læselamper. Det er tydeligt, hvordan de går i fodsporet på danske traditioner.

 

Vigtigheden i en god lampe

En god lampe handler ikke bare om æstetik. En god lampe er også en lampe der skåner dine øjne mest muligt. Vi bruger mange vågne timer i lampens skær, og hvis lyset er dårligt, tærer det hurtigt på vores øjne, der konstant skal presses til at vænne sig til de dårlige forhold.

 

En god lampe er altså god for øjnene.