Klæd dig godt på som rytter

8. august 2023Tips

– Annonce

Det er en fornøjelse at sidde på en hesteryg. Det kan både være på en ridebane eller på en tur i skoven. Men uanset hvor du rider henne, er det en god idé, at du er klædt godt på, så det er sikkert for dig at ride. Men hvilket udstyr er nyttigt, når du rider? Det kan du få svar på her. 

Den vigtige ridehjelm

Det allervigtigste udstyr, du kan have på som rytter, er en ridehjelm. Den bør derfor være en topprioritet, når du skal i gang med at ride. En ridehjelm beskytter dit hoved, hvis du falder af hesten, når du rider eller springer. 

Ridestøvler er en sikkerhedsforanstaltning

Ridestøvler er det næste, du bør investere i, da de er endnu en sikkerhedsforanstaltning. De forhindrer nemlig, at din fod sidder for langt inde på stigbøjlen. Det gør, at du ikke risikerer, at din fod sidder fast i stigbøjlen, hvis du falder af. Sidder din fod fast, bliver du slæbt efter hesten, hvilket ikke er særlig heldigt.

Ridebukser får dig til at sidde godt fast

Det er ligeledes godt, at du anskaffer dig et par ridebukser. På et par ridebukser er der noget skind eller andet specielt materiale på indersiden, der giver dig et godt ”greb”, når du sidder i sadlen. Du kommer altså til at sidde bedre og undgår at glide alt for meget frem og tilbage i sadlen. 

Ridehandsker giver et godt greb om tøjlerne

Ridehandsker giver dig et godt greb om tøjlerne, og så er de med til at forhindre, at du får vabler og unødigt slid i hænderne.