Drømmen om eget hus er, en du deler med mange mennesker. Der er noget revolutionært i os, der vil sige ”skrot op med det hele, nu finder jeg mit eget”. Men man skal ikke bare kaste sig ud i at købe det første og det bedste hus uden videre.

 

Hvis man aldrig har eget et hus før, er der mange fælder, man kan falde i. Desværre findes der mennesker derude, hvis eneste mål er at tage røven på dig. De kan lugte på dig, hvis du ikke ved, hvordan en varmtvandsbeholder skal se ud.

 

Ejendomsmægleren

Det kan være fristende at købe hus udenom en ejendomsmægler. Her bliver hurtigt sparret en hel del penge. Men det er værd at overveje, hvorfor så mange mennesker bruger en ejendomsmægler.

 

Det er nemlig her, du får en garanti for, at huset er i ordentlig stand, og der ikke er skjulte fejl. Finder du først råd i soklen, når huset er købt, falder ansvaret hundrede procent tilbage på dig selv, og tilbage står du med en kæmpe regning til en håndfuld håndværkere, før du kan flytte ind.

 

VVS’er

Selvom huset sælges gennem en ejendomsmægler, kan det være svært at overskue, hvor meget der egentlig skal laves, og ikke mindst, hvor dyrt sådan noget bliver.

 

De fleste kan se, om gulvet skal slibes, eller væggene skal males, men det kræver en rutineret boligkøber at vurdere, det der ligger under gulvet og bag væggene. Et hus er fyldt med rør under overfladen, til at føre alt vandet rundt, der er nødvendigt for en moderne husholdning.

 

Tag derfor en VVS’er med ud, når du kigger på huset, for at få en vurdering på, hvor mange af rørene der absolut skal skiftes, og hvor meget du ender med at skulle bruge på de mange renoveringer.