Formen på et spisebord er ikke helt uvæsentligt. Det er noget, som kan få hjernerne til at knage, når vi skal indrette vores hjem. Skal det være kvadratisk, rundt eller rektangulært?

 

Det handler om at skabe det rigtige flow i vores i hjem, så vi kan slappe bedst muligt af derhjemme. Derfor hyrer så mange mennesker også indretningsarkitekter. Det er nemlig en svær nød at knække, og hvad der er godt for mig, er ikke nødvendigvis godt for dig.

 

Men der er visse generelle ting, man kan sige om de forskellige bordtyper, som gerne skulle gøre sig gældende i alle hjem.

 

Runde borde

Runde spiseborde i træ kan hurtigt blive et indbydende sted for hjemmets beboere og dets gæster. Der er ingen subtile magtkampe, da ingen kan sidde for bordenden. Alle sidder og har øjenkontakt med alle.

 

Runde borde er især godt, hvis man er et ulige antal til middag.

 

Kvadratiske borde

Kvadratiske borde er noget, vi typisk ser i små hjem. Kvadratiske borde gør sig også bedst i hjem, hvor der oftest kun er fire personer til bords. Ellers bliver bordet hurtigt meget uoverskueligt.

 

Kvadratiske borde har også den fordel, at de sjældent fylder meget. Det er altså et godt bord at have, hvis man alligevel typisk spiser ved stuebordet foran fjernsynet.

 

Raktangulere borde

Raktangulere borde må siges at være det mest almindelige. Det er et bord, der inviterer til mange gæster, da det har både langsider og bordender.

 

Typisk kommer raktangulere borde med ekstra bordplader, så bordet kan udvides til endnu flere gæster. Den firkantede form gør også bordet nemt at stille ind til siden, hvis du i hverdagen har brug for mere gulvplads i dit hjem.