En god nats søvn danner fundamentet for et godt helbred. Sover du dårligt, får du det hurtigt dårligt. Som ung er problemet ikke lige så stort. Her er kroppen mere fleksibel og kan bedre klare at ligge dårligt i timevis, endda årevis. Men når du begynder at blive ældre, stiller kroppen nye krav til din seng.

 

Her finder du hurtigt ud af, hvilken grad af hårdhed, din krop trives bedst med. Hvis du har været vant til at bo på et kollegieværelse med enkeltseng, skal du til at kigge mod dobbeltsenge, da det tillader kroppen at brede sig mere ud. På den måde er din krop mere fri i sin søvn, hvad der kan være særligt vigtigt, hvis du sover uroligt.

 

Derfor er søvn vigtig

Det er vigtigt med søvn fordi Søvn er afgørende for at restituere kroppen og giver den tid til at hele. Når du sover, producerer kroppen hormoner, som er med til at regenerere celler og væv.

Søvn er også vigtig for at kunne koncentrere sig og performe optimalt både mentalt og fysisk. En god nats søvn genopretter nemlig balancen i kroppen, så kroppen ikke skal bruge unødvendigt meget energi på at holde dig velfungerende i hverdagen.

 

Spar ikke penge

Selvom gode senge kan være dyre, er det ikke her du bør sparre dine penge. Det kan være fristende, men på lang sigt er en seng altid investeringen værd.

Det kan også være, at du overvejer at købe en brugt seng. Her bør du spørge dig selv, hvor ofte du selv vasker din seng. Svaret er formentlig aldrig. Du ved derfor ikke, hvad du køber med sengen. Måske er den fyldt med mikrober eller lus.

En ny seng er altså, hvad der står øverst på din ønskeliste til årets julegave.