I Danmark har vi mange lystfiskere. Vi er omgivet af kyst, så det giver god mening. Men udover at være praktisk tilgængeligt, er det også en god måde at koble af. Her er det bare dig mod naturen.

 

Lystfiskere er som så mange andre nørder også grejfreaks. Det kan derfor være uoverskueligt for nye fiskere at kaste sig ud i sporten. For at komme i gang, kan du klare dig med meget lidt udstyr, her er en oversigt:

 

Fiskestang

En fiskestang er ikke fællesbetegnelsen for alt, hvad der bruger, når du fisker. Selve stangen er bare et håndtag til resten af udstyret. Men et meget vigtigt håndtag.

 

Fiskestænger kan fås i mange prisklasser, men for at komme i gang, skal du bare købe den billigste. På den måde lærer du, hvad du ville ønske var bedre, til næste køb.

 

Når du køber din første stang, skal du holde øje med længden. For det første skal den passe til din højde, men derudover er der også forskel på, om du vil fiske i hav eller ferskvand.

 

Fiskehjul

Fiskehjulet er det, der holder linen på plads. Her vil du ikke spare, men derimod købe et kvalitetsfiskehjul, som kan hjælpe dig med at trække fisk ind, uden de store problemer. Det kunne være et Shimano fuskehjul, der holder i mange år.

 

Blink

Til sidst skal du have noget som fisken vil bide på. Mange tror fejlagtigt, at du bare skal smide en regnorm på en spids krog, for at fiskene kommer svømmende i hobevis. Men et godt blink er det, der vender din fiskelykke.

 

Blinkene er også dem, du skifter alt efter, hvilken fisk du har i sinde at fange. Fisker du efter rovfisk, vil du have noget farverigt, den kan jage.