Hvad er det billedkunsten kan gøre ved os? Selvom standarden for god billedkunst er gået fra store religiøse motiver, til malerier med en detaljegrad der ligner fotografier, til malerier der ingenting ligner, kan billedkunsten det samme: den kan røre os.

 

Det er svært at sige, hvorfor ting bruser frem i os, når vi ser bestemte stykker kunst, og slet ikke betyder noget for os, når vi ser andet. Det handler nok om, at bestemte motiver kan fremkalde et minde, vi har gemt dybt væk. Derfor kan to mennesker også se vidt forskellige ting på det samme maleri.

 

Derfor bør man også indrette sit hjem med en masse billedkunst, der vækker følelser i os. Det giver os en større fornemmelse af at være hjemme.

 

Billedkunst kan være mange ting. Så om man er til fængende fotografier eller mesterlige malerier, er underordnet. Så længe det bare vækker dit følelsescenter.

 

Billig kunst

Mange tror fejlagtigt, at man skal have den store pengepung frem, når man skal købe kunst. Det er ikke tilfældet. Mange malere og fotografer vælger nemlig at udgive deres værker på tryk, eller som plakater der ikke er signeret. De er væsentligt billigere end originale værker, og den eneste forskel er bare, at kunstneren ikke selv har haft hånden på, det du ejer.

 

Med billige tryk kan man også bedre tillade sig at købe store værker, der virkelig får en fremtrædende rolle i hjemmet. Noget der kan starte en samtale med dine gæster.

 

Ofte skal man selv finde sig en ramme, men hvis man køber sin kunst i standardstørrelser som 70×100, er det ikke svært at finde 70×100 rammer overalt. De kan endda også findes meget billigt, hvis man leder efter dem på diverse brugtmarkeder.

 

Hvem ved, om der også følger et flot billede med i prisen?